Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata de astăzi este Galina Vasilieva.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:58 0:00
Link direct

„Autoritățile moldovene vorbesc mereu despre importanța investițiilor străine pentru bunăstarea țării și încearcă să atragă investitori cu orice preț: deschid zone economice libere, adoptă legi noi, promit condiții avantajoase. Spectacolul „Recviem pentru Europa” al Teatrului „Spălătorie” ne propune să vedem cealaltă parte a acestei strategii a succesului și să ne punem întrebarea cam neplăcută: pentru cine sunt avantajoase aceste investiții – pentru angajații autohtoni sau totuși pentru businessmeni? Pe site-ul NewsMaker.md puteți citi interviul realizat cu autorii și actorii spectacolului.

În următorul an, primăria Chișinăului va fi condusă de Andrei Năstase. În turul doi al alegerilor din capitală, candidatul celor trei partide de opoziție de dreapta l-a depășit cu aproximativ 5% pe socialistul Ion Ceban. Editorialistul NewsMaker Evghenii Șolari a analizat cum s-a desfășurat campania electorală. El a identificat cinci cauze principale care l-au adus pe Năstase în fotoliul de primar și tot atâtea consecințe care demonstrează că aceste alegeri pot influența evenimentele politice din Moldova. Şolari a discutat despre aceste constatări cu Andrei Popov, președintele Institutului pentru Inițiative Strategice.

Magistrații Curții Constituționale au făcut ceea ce nu au îndrăznit politicienii din Moldova timp de aproape 30 de ani. Prin decizia din 4 iunie, Curtea Constituțională a introdus modificări în politica lingvistică a statului, anulând unul dintre cele mai vechi documente în vigoare din Moldova independentă – Legea „Cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești”. Know-how-ul cu ajutorul căruia apărătorii Constituției au anulat unul dintre documentele de bază ale etapei de formare a statului merită o atenție deosebită. Detalii despre aceasta citiți pe site-ul NewsMaker.”

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG