Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata de astăzi este Galina Vasilieva.

Primarul de Orhei, Ilan Șor, a oferit un interviu postului RTR-Moldova, în care a vorbit despre „furtul miliardului”, „Laundromat”, prietenia sa cu omul de afaceri Veaceslav Platon, cu ex-premierul Vladimir Filat și cu liderul „Partidului Nostru” Renato Usatâi. Șor însă nu a spus de ce banii sustrași din băncile moldovenești și transferați pe contul companiei sale offshore au fost cheltuiți pentru a plăti odihna în Maldive, arendarea vilelor și achitarea concertelor electorale ale Partidului Democrat. Corespondenta NewsMaker Alexandra Batanova a scris despre ce a tăinuit Șor în interviu.

În timpul vizitei efectuate în Moldova, rabinul Andrew Baker, Reprezentantul Personal al Președintelui în exercițiu al OSCE privind Combaterea Antisemitismului, s-a întâlnit cu jurnaliștii de la Chișinău și a povestit cum s-a schimbat situația de aici după vizita sa anterioară în țara noastră. De asemenea, el a menționat că a propus autorităților moldovenești să înceapă negocierile privind restituirea proprietății evreiești. Informații detaliate puteți afla pe site-ul NewsMaker.md.

Oamenii obțin informații despre ceea ce se întâmplă în Moldova nu doar din știri, ci și din comentariile și discuțiile experților, politologilor, analiștilor și activiștilor civici. Formatul cel mai popular al unor astfel de discuții îl constituie talk-show-urile televizate. Timp de patru săptămâni, jurnaliștii NewsMaker.md au urmărit principalele talk-show-uri difuzate de zece cele mai importante televiziuni din Moldova, pentru a înțelege, ce aprecieri prevalează în mesajele oaspeților, care experți apar mai des la un post sau altul, cine nu este invitat și de ce. Concluziile le găsiţi pe site-ul NewsMaker.md.

[Transcriere: Alla Ceapai].

XS
SM
MD
LG