Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata de astăzi este Galina Vasilieva.

„La începutul acestui an, ministru al economiei şi infrastructurii a fost numit Chiril Gaburici, cel care a condus cabinetul de miniştri în anul de criză 2015 şi peste câteva luni şi-a dat benevol demisia. După ce Gaburici a fost numit în funcţia de ministru, NewsMaker a solicitat în repetate rânduri interviuri cu ministru, dar am fost refuzaţi de fiecare dată din varii motive. În schimb, Chiril Gaburici acceptă să participe la emisiunile televiziunilor afiliate democraţilor. Despre cum şi de câte ori NewsMaker a încercat să obţină reacţii de la ministrul economiei citiţi în materialul „Interviul care nu a existat”.

NewsMaker lansează un nou proiect special – despre apariția și viața reprezentanților a cinci naționalități pe teritoriul Moldovei moderne, contribuția lor în istoria țării și rolul pe care l-au avut şi îl au în viața acesteia. Primul articol este despre evrei. Cum şi când au apărut ei pe teritoriul Republicii Moldove citiți pe site-ul NewsMaker.md.

Alexandru Bodnariuc, avocatul lui Veaceslav Platon, care a fost condamnat pentru escrocherie financiară, s-a adresat la CEC cu solicitarea de a fi anulată înregistrarea Partidului Democrat în calitate de candidat la alegerile parlamentare din anul 2014. El și-a argumentat solicitarea prin faptul că în timpul campaniei electorale, democrații au cheltuit pentru organizarea concertelor bani sustrași din sistemul bancar. Avocatul a oferit informații din documentele financiare care confirmă, în opinia sa, faptul că Toto Cutugno și artiștii din Rusia, care au evoluat la concertele organizate de PDM la 26 și 27 noiembrie 2014, au fost plătite de Ilan Shor din creditele luate la Banca Socială și Unibank. Detalii despre asta, citiți pe site-ul NewsMaker.md.”

XS
SM
MD
LG