Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata de astăzi este Galina Vasilieva

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:44 0:00
Link direct


„Compania Henley & Partners, care face parte dintr-un consorțiu cu care Ministerul Economiei al Moldovei a semnat un contract de implementare a programului de dobândire a cetățeniei prin investiții, a figurat într-o investigație de scandal despre corupție. Este vorba despre cazul jurnalistei Daphne Anne Caruana Galizia, omorâtă în luna octombrie 2017, în Malta. Detalii citiţi pe site-ul NewsMaker.md.

NewsMaker continuă seria de interviuri cu reprezentanții minorităților care prezintă soluţii pentru a evita dezbinarea societății moldovenești. De data aceasta, NM a discutat cu bulgaristul Ivan Duminică, doctor în științe, despre rolul minorităților în istoria Moldovei, dezbinarea comunității științifice a țării și cooperarea istorică dintre bulgarii și moldovenii pe teritoriul Moldovei contemporane. Detalii despre acest dialog aflați pe site-ul nostru.

În viața de zi cu zi a fost un angajat obișnuit al unui colhoz din raionul Florești, iar în timpul liber – fotograf și portretist al unei întregi epoci. La Muzeul Național de Arte din Chișinău a fost inaugurată expoziția fotografului amator Zaharia Cușnir. Eroii imaginilor sale sunt locuitori ai satelor moldovenești din perioada 1950-1960, așa cum ei nu au fost prezentați niciodată de presa sovietică oficială. Reportera NM Olga Gnatcova relatează cum a supraviețuit arhiva unica a epocii într-o casă părăsită, Moldova pe care a reușit să ne-o prezinte Zaharia Cușnir în imaginile sale și de ce această expoziție nu trebuie ratată. Ea va fi deschisă până la 26 august.”

XS
SM
MD
LG