Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata de astăzi este Galina Vasilieva.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:51 0:00
Link direct


„NewsMaker a aflat că primarul de Orhei Ilan Șor, care se află sub control judiciar, a fost recent în Israel. Noi am obţinut această informaţie de la o sursă care l-a văzut pe Șor în unul dintre hotelurile din Israel. Curtea de Apel Cahul a confirmat că lui Șor i-a fost acordat permis pentru a pleca din Moldova în Israel de pe 9 până pe 19 august. Ce a făcut acolo primarul de Orhei, folosind nume străin, citiți pe site-ul nostru.

De la sfârșitul anului trecut, în Moldova au fost deschise 22 din cele 39 de centre multifuncționale planificate ale Agenției Servicii Publice, în care sunt comasate funcțiile câtorva instituții, inclusiv oficiul stării civile, Registru, Cadastru, Camera de Licențiere și Camera de Înregistrare. Astfel, autoritățile intenționează ca prin sistemul „ghișeului unic” al serviciilor publice, cetățenii să fie scutiți de birocrație, cozi interminabile și nervi. NewsMaker a fost în câteva astfel de centre din Chișinău, Comrat și Bălți și relatează cum activează acestea.

Micul prinț a revenit acasă și, la fel ca și eroul lui Exupery, și-a găsit o planetă la Valea Morilor. Ilustratorul și designerul Igor Udușlivîi a povestit pentru NM despre cum a decis, pe bani proprii, să-l creeze pe Micul prinț, ce experiență ar putea prelua orașul Chișinău de la Berlin și alte orașe și cum poate capitala moldovenească să devină mult mai interesantă și mai atrăgătoare pentru chișinăuieni și turiști. Detalii despre istoria persoanei căreia nu îi este indiferent în ce oraș trăiește citiți pe site-ul NM.”

(Transcriere: Alla Ceapai)

XS
SM
MD
LG