Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata de astăzi este Galina Vasilieva.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:30 0:00
Link direct


„Filmul de lung metraj „Beautiful corruption” este pelicula de debut a regizorului moldovean Eugen Damaschin. Premiera filmului a avut loc la Chișinău, la 28 septembrie. În pofida așteptărilor multora, aceasta nu este o istorie despre cum politicienii ruinează viața oamenilor simpli. Ea este despre mită ca parte integrantă a culturii naționale și despre corupție ca mod de comunicare. NewsMaker povestește de ce merită să vizionați acest film.

Două mari companii aeriene din Rusia S7 Airlines și Aeroflot, care asigurau zboruri pe cursa Moscova-Chișinău, au plecat de pe piața aeriană moldovenească. Datorită acestui fapt, concurenții acestora din Moldova – Air Moldova și Fly One – vor mări „încărcătura” curselor și vor majora prețurile, sunt de părere experții. Conform calculelor lor, acest lucru va aduce companiei Air Moldova profituri suplimentare de 100-150 milioane de lei anual.

Cum s-a schimbat spectatorul din Moldova în ultimii 10 ani, de ce sălile de concert nu-i pot găzdui pe anumiți artiști și cum concertele gratuite organizate de partidele politice influențează piața producătorilor din Moldova - sunt întrebări la care a răspuns producătorul Artur Suhih, într-un interviu pe care l-a acordat pentru NewsMaker. Interviul va putea fi citit la sfârșitul acestei săptămâni.”

XS
SM
MD
LG