Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata este Olga Gnatcova de la NewsMaker.md.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:54 0:00
Link direct


„În cel mai nordic punct al Moldovei, în satul Naslavcea, e crescut de câţiva ani un soi de peşte neobişnuit pentru ţara noastră - păstrăv curcubeu. Ferma de păstrăvi e situată într-o vale pitorească unde au fost amenajate şapte bazine. NewsMaker relatează cum şi de ce un absolvent al Academiei FSB, ofiţer SIS, s-a apucat de business piscicol şi ce a ieşit din asta. Detalii în materialul de pe site-ul nostru.

Lansat la începutul anului, programul „Drumuri bune pentru Moldova” a fost din start obiectul unor critici aprinse şi ridiculizări chiar. Cel mai recent video care ilustrează cum asfaltul poate fi rupt cu mâna pe un recent renovat drum din satul Pîrjota a stârnit noi nemulţumiri. În pofida criticilor, guvernarea se mândreşte de acest program şi îl consideră de succes. NewsMaker răspunde, într-un material, la zece întrebări despre drumuri bune pe care unii le consideră rele.

Parlamentul a aprobat în prima lectură săptămâna trecută o nouă lege privind publicitatea. Aceasta prevede noi reguli de joc pe piaţa publicitară. Modificările ating inclusiv publicitatea politică şi cea socială. În premieră legea reglementează reclamele online. Ce se va schimba pe piaţa publicităţii şi în ce măsură noile reglementări pot face regulă în această sferă aflaţi într-un material pe care-l vom publica săptămâna aceasta.

Ce ştiţi despre principalul râu al Moldovei? NewsMaker a pregătit o joacă ecologică despre Nistru? Câte cetăţi sau centrale hidroelectrice sunt pe malurile râului? Cresc în apele lui somoni? Cine bea apă din Nistru? Verificaţi-vă cunoştinţele despre râul Nistru în noul joc pe care NewsMaker îl lansează săptămâna asta”.

XS
SM
MD
LG