Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Newsmaker.md


Invitata emisiunii este Galina Vasilieva.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:40 0:00
Link direct


„La sfârșitul săptămânii trecute, guvernarea a operat câteva schimbări importante de cadre. Toți cei nou-numiți sunt cadre loiale democraților. Experții consideră că astfel, Partidul Democrat „și-a adjudecat teritoriul” în cazul oricărei configurații după alegerile parlamentare. De asemenea, în opinia lor, noile numiri înseamnă că și mai departe se poate să nu se mai lupte cu monopolurile și să nu mai fie restituit miliardul. Citiți detalii pe site-ul NM.

Rezultatele sondajului „Barometrul Opiniei Publice” din luna noiembrie denotă că la viitoarele alegeri parlamentare, în organul legislativ ar putea ajunge cinci partide: pe lângă socialiștii și democrații care se află deja la guvernare, în parlament ar putea ajunge PAS, DA și Partidul „Șor”. În același timp, mai mult de o jumătate dintre respondenți au recunoscut că nu înțeleg, cum se vor desfășura alegerile în circumscripțiile uninominale. Experții sunt siguri că din cauza anulării interdicției privind agitația electorală în ziua votării, alegătorilor li se va explica direct la secțiile de votare, cum și pentru cine trebuie să voteze. Ce s-a mai constatat în noul BOP și în ce stare a ajuns Moldova la sfârșitul mandatului parlamentului de legislatura a 20-a, aflați în articolul NM.

Decizia Consiliului Municipal Comrat de a redenumi strada principală Lenin în cinstea primului președinte al Republicii Găgăuze, Stepan Topala, a provocat rezonanță în Găgăuzia. Activiștii civici colectează semnături pentru revendicarea de a reveni la strada Lenin și fac o paralelă cu lupta contra trecutului sovietic din Ucraina. Experții explică controversata polemică despre aceasta cu dificultățile privind regândirea trecutului istoric în Găgăuzia.”

[Transcriere: Alla Ceapai].

XS
SM
MD
LG