Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata de astăzi este Galina Vasilieva.

„La întrevederea de săptămâna trecută, de la Milano, dintre ministrul moldovean al afacerilor externe Tudor Ulianovschi și omologul său polonez Jacek Czaputowicz a fost discutat subiectul ce ține de Fundația „Open Dialog” a Ludmilei Kozlovska și încercările de-a o implica în alegerile din țara noastră, precum și despre opoziția moldovenească. În imaginea plasată pe Facebook Ulianovschi și Czaputowicz examinează și discută anumite hârtii. La o studiere mai atentă a imaginii din textul documentului în limba engleză, pot fi descifrate cuvintele „Open Dialog”, „opoziția”, „Moldova”, „parlamentară”, „campania”, „instrumentare” și numele liderului Partidului „Acțiune și Solidaritate” Maia Sandu. Aflați detalii pe site-ul NM.

Asociația Presei Independente a îndemnat utilizatorii de Facebook să raporteze site-ul clonă al proiectului Stopfals.md – portalul Stopfals.com. Pe acest portal sunt „demascate” știrile presei independente și postările din rețelele de socializare, în care este criticat Partidul Democrat de la guvernare. Unul dintre ultimele „stopfalsuri” este dedicat articolului NM despre întâlnirea diplomaților polonezi cu premierul moldovean Pavel Filip, în care guvernarea Moldovei este îndemnată să nu implice Polonia în campania electorală din Moldova. Ce tactici sunt utilizate pentru promovarea știrilor fake în Moldova – aflați pe site-ul NM.

George Kent, asistentul adjunct pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al secretarului de stat al SUA a acordat un interviu pentru NM. Kent a vorbit despre cum va evalua SUA alegerile din Moldova, dacă Washingtonul acordă susținere Partidului Democrat și liderului acestuia Vladimir Plahotniuc, dacă americanii cred în „urma rusească” în opoziția moldovenească și ce cred ei despre investigațiile ce țin de Fundația „Open Dialog”. Interviul integral îl puteți citi pe site-ul NewsMaker.md.”

(Transcriere: Alla Ceapai)

XS
SM
MD
LG