Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata este Olga Gnatcova de la NewsMaker.md.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:37 0:00
Link direct


„NewsMaker continuă să relateze despre candidaţii în circumscripțiile uninominale pretendenţi la fotoliul de deputat: prin ce s-au remarcat ei, ce venituri şi averi au. În noul episod scriem despre candidaţii în circumscripţia nr. 46 din autonomia găgăuză. Din cei şase pretendenţi cel puţin trei au legături cu Partidul Democrat de guvernământ.

Oamenii de ştiinţă prognozează că dacă nu vor fi luate măsuri în 2050 în oceanele lumii va fi mai mult plastic decât peşti. Şi Moldova va fi afectată cel mai probabil. Cum putem lupta cu plasticul în viaţa de zi cu zi? Este întrebarea la care răspunde, într-un nou podcast al NewsMaker, coordonatoarea naţională a campaniei sociale „Hai Moldova”, Taisia Camenşic. Ea explică de ce fiecare trebuie să înveţe să reducă deşeurile şi cum asta poate ajuta planeta azi, aici şi acum.

În Chişinău a fost demolat încă un monument arhitectural. Ştirea l-a luat prin suprindere pe arhitectul-şef al oraşului, iar un membru al Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor de pe lângă Ministerul Culturii, dă asigurări că demolarea a fost inevitabilă. În minister însă distrugerea monumentului a fost calificată drept ilegală, iar vina a fost dată pe o companie de construcţie. Cum s-a întâmplat totul şi ce riscă acum compania de construcţie citiţi pe NewsMaker.

Sunt oare găgăuzii separatişti şi nu vor să studieze limba română? E adevărat oare că romii nu vor să muncească. Cât de juste sunt afirmațiile că evreii sunt zgârciți, iar armenii cunosc cea mai bună reţetă de frigărui din lume? Într-un nou material video pe care îl vom publica săptămâna aceasta reprezentanţi ai diverselor grupuri etnice răspund la întrebări incomode pe care mulţi vor să le adreseze, dar nu au curaj.”

XS
SM
MD
LG