Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata de astăzi este Galina Vasilieva.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:34 0:00
Link direct


„Profesia de avocat a devenit periculoasă în Moldova în ultimul timp. Este vorba despre acei avocați care se implică în cazuri de rezonanță și sunt împotriva sistemului. Urmărirea, presiunea psihologică, deschiderea dosarelor penale au devenit ceva obișnuit pentru autorități față de avocații incomozi. NewsMaker relatează cinci istorii ale avocaților moldoveni care s-au confruntat cu asemenea intimidări. Unii dintre ei au fost nevoiți să plece din Moldova.

Concomitent cu alegerile din Moldova, la 24 februarie se va desfășura și referendumul inițiat de Partidul Democrat de la guvernare. La acesta cetățenilor li va propune să răspundă la două întrebări: sunteți pentru reducerea numărului de deputați până la 61 (în prezent ei sunt 101) și doriți să aveți posibilitatea de a retrage mandatul deputatului ales. NewsMaker explică ce înseamnă toate acestea și ce poți face cu ele.

Curtea de Apel Cahul refuză să comunice jurnaliștilor ora la care va fi reluată miercuri, 20 februarie, examinarea „dosarului Șor”. Informația nu poate fi găsită nici pe site-ul Curții. Întrebați de NewsMaker la ce oră vor începe audierile, responsabilii de la Curtea de Apel Cahul au spus că aceasta este „informație confidențială” și au refuzat să o comunice jurnaliștilor. Experții Asociației Promo-LEX susțin că este vorba de un abuz.”

XS
SM
MD
LG