Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata de astăzi este Olga Gnatcova.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:41 0:00
Link direct


„Trebuie oare blocul ACUM, împreună cu socialiștii, fiind în noul Parlament, să bată în Plahotniuc? Polemica în acest sens continuă chiar și după ce a devenit clar că totul este hotărât și se desfășoară conform unui scenariu cu totul diferit. În editorialul „ACUM sau niciodată” analistul politic NewsMaker Evghenii Șolari explică de ce Plahotniuc poate conduce Moldova la nesfârșit, și de ce această discuție despre scenarii este cu mult mai importantă decât un moment politic concret.

NewsMaker continuă seria de interviuri cu politicieni tineri. De data aceasta, eroi ai interviului sunt reprezentanți ai komsomolului, organizație de tineret a Partidului Comuniștilor, care, după aceste alegeri parlamentare, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, nu a ajuns în parlament. Doi tineri comuniști au vorbit despre rolul pe care l-a avut în viața lor portretul lui Lenin, de ce ei nu privesc televizorul, de ce BAC-ul trebuie să devină opțional și are oare succesor Vladimir Voronin.

8 martie este Ziua internațională a femeilor, zi în care în toată lumea este marcată lupta pentru drepturile femeilor. Pe lângă violența față de femei și discriminare, tot mai multe femei din toată lumea militează împotriva sexismului. În testul pe care îl publicăm cu ocazia sărbătorii, NewsMaker vă propune să aflați ce fel de sexist sunteți sau ce fel de sexistă.

ANTA a publicat o informație despre importul de mere din Ucraina în Moldova: în lunile de iarnă, în țara noastră au fost importate câteva mii de tone, dar producătorii locali se plâng că recolta se pierde. NewsMaker a încercat să afle de ce Moldova are nevoie de importul de mere și încotro pleacă, de fapt, merele din Ucraina.”

XS
SM
MD
LG