Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitatul de astăzi este Nicolai Paholniţchi.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:37 0:00
Link direct


„Azi publicăm câteva materiale interesante pe care vă recomandăm să le citiţi. Avem un interviu cu reprezentantul permanent al FMI în Republica Moldova, Volodimir Tulin. În acest an se încheie a treia etapă a programului de creditare al Fondului, program în cadrul căruia Moldova a beneficiat de 115 milioane de dolari din totalul de 180 de milioane. Va beneficia Moldova de încă o tranşă, de ce FMI a criticat reforma fiscală şi amnistia fiscală, aflaţi din interviul cu Volodimir Tulin. El vorbeşte şi despre avantajele reformei salariale pentru bugetari.

Corespondenta NewsMaker Marina Shupac semnează un articol de opinie despre cum Curtea Supremă de Justiţie a respins apelul Consiliului antidiscriminare în cazul împotriva Ministerului Justiţiei. În ce a constat litigiul? Consiliul pentru nedescriminare a constatat că Ministerul Justiţie se face vinovat de discriminare pe criteriul lingvistic, întrucât site-ul instituţiei nu este tradus în limba rusă. Ministerul a contestat acuzația în justiție şi a obţinut câştig de cauză. Nu a urmat o reacţie publică. Dar înseamnă oare asta că decizia Curţii Supreme de Justiţie a fost una corectă? Aflaţi în articolul din NewsMaker.

Vom publica şi un rezumat al raportului APCE despre spălarea de bani în ţările din Europa. S-a adeverit că cea mai mare parte a raportului e dedicată Moldovei. Noi vom selecta pentru cititorii noştri cele mai importante constatări din acest raport.

În zilele următoare, NewsMaker va publica o amplă analiză despre cum funcționează Loteria Moldovei.”

(Traducere: Alla Ceapai)

XS
SM
MD
LG