Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata emisiunii este Galina Vasilieva.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:44 0:00
Link direct


„În ultimele săptămâni cursul oficial al leului în raport cu euro a scăzut cu 3,5%. În acest context, pe rețelele sociale a apărut o informație precum că în Moldova cursul leului va fi menținut artificial până la Paști, iar după aceasta, valuta națională va coborî până la nivelul anului 2015, când un euro putea fi cumpărat cu 25 de lei, iar un dolar – cu 19 lei. Împreună cu câțiva experți, NewsMaker a analizat dacă e posibil un asemenea scenariu și, de fapt, ce se întâmplă cu leul.

În câteva luni după relansarea Loteriei Naționale a Moldovei, trei persoane au câștigat câte un milion de lei. Loteria capătă popularitate. NewsMaker a studiat modul în care a fost organizată această afacere de către o companie privată, căreia autoritățile i-au transmis Loteria Națională. Noi am analizat cât se poate câștiga din aceasta, cum sunt construite loteriile și de ce ele sunt atât de populare. Aflați detalii pe site-ul NewsMaker.md.

În numeroase spitale din Moldova sunt utilizate utilaje de radiografie învechite. Despre aceasta se spune într-un raport special al Oficiului Avocatului Poporului cu privire la starea utilajului medical în Moldova. Cel mai vechi aparat cu ajutorul căruia se efectuează radiografia în țara noastră funcționează încă din perioada liderului sovietic Nikita Hrușciov – este fabricat în anul 1954. NewsMaker a încercat să afle dacă utilajele de la mijlocul secolului trecut sunt periculoase pentru sănătatea pacienților și cum utilizarea aparatelor învechite se răsfrânge asupra diagnosticării.”

XS
SM
MD
LG