Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Newsmaker.md


Invitata emisiunii de astăzi este Galina Vasilieva.

„Criza politică din Moldova ia amploare. Conducerea Parlamentului și cea a guvernului, numite de coaliția temporară dintre Partidul Socialiștilor și Blocul ACUM, au fost recunoscute deja practic de toți partenerii externi principali ai Moldovei. Însă fosta conducere, în persoana Partidului Democrat și a liderului acestuia, Vladimir Plahotniuc, nu se grăbesc să transmită puterea. Mulți pur și simplu nu înțeleg ce se întâmplă și cine reprezintă astăzi guvernarea în Moldova. NewMaker.md a decis să explice tot ce trebuie să se știe despre situația privind dualitatea de putere.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:37 0:00
Link direct


Ultimele evenimente din Moldova sunt discutate pe larg nu numai în interiorul țării, dar și peste hotarele ei. Și dacă publicul vorbitor de limba rusă din străinătate are o alegere mai mare de surse de informații, atât în presa rusă, cât și în cea moldovenească, vorbitorii de limba engleză află despre Moldova din presa străină. NM a decis să afle, ce se vorbește despre actuala Moldova în paginile celor mai importante mass-media de limba engleză.

Sunt urmărite cu atenție reacțiile partenerilor externi...

La fel, și cât de obiectiv și exact sunt reflectate evenimentele care au loc în Moldova, pe care, uneori, nici experții politici locali nu reușesc să le înțeleagă.

Formarea noului guvern în frunte cu Maia Sandu și refuzul fostului cabinet de miniștri condus de Pavel Filip de a transmite puterea au provocat o largă rezonanță și peste hotarele Moldovei. În republică, sunt urmărite cu atenție reacțiile partenerilor externi care, în condițiile refuzului PDM de a pleca în opoziție și a blocării accesului în instituțiile de stat, devin deosebit de importante pentru legitimitatea noului cabinet de miniștri. Mai detaliat – pe site-ul Newsmaker.md”.

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG