Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Newsmaker.md


Invitata emisiunii de astăzi este Natalia Melnic.

„Noii miniștri ai guvernului Maiei Sandu au făcut cunoștință, săptămâna aceasta, cu subordonații lor. Însă mulți locuitori ai Moldovei încă nu știu cine va guverna țara acum, cu ce s-au ocupat aceștia mai devreme și ce probleme intenționează să rezolve. Newsmaker a alcătuit „dosare” despre fiecare membru al Guvernului și a descris, pe scurt, principiile pe care aceștia doresc să le respecte în activitatea lor. Faceți cunoștință cu miniștrii cu ajutorul Newsmaker.md.

Reporterul Newsmaker, Alexandra Batanova, i-a solicitat un interviu liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi. Jurnalista i-a adresat mai multe întrebări incomode – de exemplu, dacă el a convenit cu liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, în privința revenirii sale în Moldova și dacă va da curs materialelor compromițătoare despre Plahotniuc pe care, potrivit propriilor afirmații, le deține. Și l-a rugat pe Usatîi să dezvăluie secretul: ce trebuie să-i spui unui procuror ca să ți se anuleze mandatul de arest. Citiți pe site-ul Newsmaker cum a răspuns politicianul la toate aceste întrebări.

Newsmaker.md a pregătit și un studiu privind piața imobiliară din Chișinău. Din acesta veți afla cum a crescut piața imobilelor din capitală, în care case sunt procurate cele mai multe apartamente și cum s-au schimbat prețurile. Experții în domeniul imobiliarelor consideră că un stimulent pentru piață a devenit programul Prima casă, însă își exprimă nedumerirea în legătură cu numărul atât de mare al locuințelor care se construiesc în Chișinău. „Nu există temei economic pentru un număr atât de mare de blocuri noi și nu e clar de unde au obținut atâția bani dezvoltatorii imobiliari”, a spus un analist, care a dorit să-i fie păstrat anonimatul.”

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG