Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Newsmaker.md


Invitata emisiunii de astăzi este Galina Vasilieva.

Istoria Sabag-Shabo, o colonie unică, înființată acum 200 de ani, în Basarabia, de către coloniștii elvețieni, este numită „imposibilă” de către istorici. Iar noi recunoaștem cu greu faptul că anume coloniștii elvețieni au fost primii care au început să cultive pe aceste pământuri soiurile tehnice de struguri și să producă vinuri de calitate înaltă. Acestea au fost servite chiar și la curtea împăratului. Peste două secole, un vinificator din Moldova, inspirat de istoria Sabag-Shabo, a creat în Elveția brandul de vinuri Bessarabie. NewsMaker relatează cum vița-de-vie care a fost adusă aici de către elvețieni a unit, pentru secole, Moldova și Elveția.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:47 0:00
Link direct

Datoriile întreprinderilor de stat au constituit, în anul 2018, 18 miliarde de lei. Cele mai multe datorii au fost acumulate, timp de un an, de către Administrația de Stat a Drumurilor și de Energocom – aproape un miliard de lei. Unele întreprinderi au accesat credite care depășesc activele lor circulante și acest lucru presupune riscuri pentru buget. Pe site-ul NewsMaker puteți urmări un scurt video explainer despre cele mai importante rezultate ale activității companiilor de stat obținute anul trecut.

Condițiile în care a fost întreținut, în diferite închisori, activistul Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” Gheorghe Petic lezează demnitatea umană, iar în unele cazuri, acestea pot fi considerate atitudine inumană. La aceste concluzii a ajuns Oficiul Avocatului Poporului, într-un raport special. Detalii despre aceasta puteți citi pe site-ul NewsMaker.

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG