Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata este Galina Vasilieva

„Acum o lună, în Moldova a apărut o nouă majoritate parlamentară și un nou guvern. O luna în urma televiziunile aservite Partidului Democrat, îi speriau pe telespectatori cu „tancurile rusești” și încercau să-i convingă că „Plahotniuc este un politician cu ouă”. Iar noua guvernare, care se afla în acel moment în clădirea parlamentului îi eticheta pe democrați „cotropitori” și promitea să lupte până la sfârșit cu regimul oligarhic.

NewsMaker relatează, pe puncte, ce a reușit să facă alianța dintre Partidul Socialiștilor și blocul ACUM în prima lună de când se află la cârmă și de ce victoria definitivă asupra regimului lui Vladimir Plahotniuc încă nu e atât de aproape, așa cum ei și-ar dori.

Zilele acestea, noi am aflat că Moldova este lider în Europa după numărul de interceptări ale convorbirilor telefonice pe cap de locuitor. În Moldova, erau interceptați masiv politicienii de opoziție, activiștii civici, jurnaliștii și mulți alții. Numai în anul 2018, judecătorii au eliberat peste 12 mii de autorizații pentru interceptarea telefoanelor. NewsMaker a încercat să afle, cum puteți să vă dați seama dacă sunteți interceptați sau nu”.

XS
SM
MD
LG