Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Newsmaker.md


Invitata de astăzi este Galina Vasilieva.

Un ziar în fiecare seară: Newsmaker.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:44 0:00
Link direct


Cu mai puțin de un an în urmă, judecătoria din Tiraspol a declarat justificate pretențiile procuraturii locale față de Centrul informațional și de drept „Apriori”. Procurorii au decis că activiștii încalcă legislaţia. Lege le interzice să desfășoare „activitate politică” cu bani străini. „Apriori” a fost amenințată că va fi închisă. NM a aflаt cum funcționează centrul și ce proiecte are, cum activiștii au fost nevoiți să se adreseze la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului și de ce ei consideră că Moldova este responsabilă de ceea ce i se întâmplă organizației transnistrene.

„Femeia nebătută – casa nemăturată”. Fiecare locuitor al Moldovei a auzit cel puțin o dată această expresie. Iar fiecare a doua femeie din republică a fost supusă violenței psihologice cel puțin o dată în viață. NM a aderat la campania „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen” și publică un șir de istorii despre cum în Moldova (nu) se luptă împotriva violenței casnice și sexuale și de ce, uneori, victimelor le este mai simplu să tacă despre cele întâmplate.

Mandatul de procuror general al Moldovei pentru următorii șapte ani a revenit lui Alexandru Stoianoglo. Guvernul lui Ion Chicu a finalizat concursul, deși fostul executiv a pus la îndoială obiectivitatea concursului și a încercat să anuleze rezultatele acestuia. NM a analizat împreună cu experții dacă noul procuror general va reuși să-și păstreze independența și să evite influența politicului și la ce am putea să ne așteptăm de la actuala guvernare în cazul în care noul procuror general va deveni „incomod” pentru ea. Aflați detalii pe site-ul NM.

XS
SM
MD
LG