Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Newsmaker.md


Invitata de astăzi este Galina Vasilieva.

Anul viitor, în Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale. NewsMaker a analizat, pentru cine dintre politicieni și pentru ce se va declanșa o adevărată luptă în anul care vine. În special, noi am studiat detaliat, ce fel de instrumente au Maia Sandu și Igor Dodon pentru a-și atinge scopurile și cine îi poate împiedica.

Conform datelor Centrului de Dezvoltare și Susținere a Inițiativelor civice „Rezonans”, fiecare al zecelea locuitor al Transnistriei consideră că bărbatul are dreptul să aplice violența fizică față de soția sau concubina sa în caz că ea îl înșală. Iar 73 la sută din populație este de părere că asemenea situații trebuie să fie stipulate în legislație. Pentru a susține campania ONU „16 zile de activism împotriva violenței”, NewsMaker a studiat, cum e să fii victimă a violenței domestice în regiunea Transnistreana, de ce până acum, în această regiune nu a fost adoptată o lege împotriva violenței domestice și cum activiștii civici din stânga Nistrului încearcă să soluționeze această problemă.

Olga Culic este prima femeie din Moldova care a obținut licență de pilot. Iar în total, în țară sunt două femei ca ea. Olga Culic a povestit, într-un interviu pentru NewsMaker, cum s-a așezat la cârma aeronavei, de ce cursurile de piloți ai aviației mici sunt atât de costisitoare, de ce zborurile i-au schimbat viața și de ce pilotarea a rămas pentru ea o pasiune și nu a devenit o profesie.

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG