Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:23 0:00
Link direct„Cea mai mare parte a apei din robinetele și fântânile din Moldova nu este bună pentru a fi consumată. Conținutul mărit de nitrați, bor și fluor provoacă probleme grave de sănătate, iar uneori – și intoxicații acute. Încă acum zece ani, Adunarea Generală a ONU a declarat dreptul fiecărui om la apă potabilă sigură, însă în Moldova, acest drept deocamdată se încalcă în mod sistematic. Ce nu e în regulă cu apa din Moldova și cum ea a devenit „moartă”, de ce încă nu au avut efect investițiile de milioane și cum totuși poate fi ameliorată această situație – aflați în articolul NM.

Peste 200 de mii de evrei omorâți. Cel puțin 10 mii de romi torturați până la moarte sau împușcați. Așa arată matematica Holocaustului de pe teritoriul Basarabiei și al Moldovei moderne. Încă nu se obișnuiește să se vorbească despre aceasta. În Moldova, încă mulți nu știu nici măcar ce înseamnă „Holocaust” și mai ales nu bănuiesc că așa ceva s-a întâmplat în țara noastră. Despre aceasta și despre alte încercări de a nu permite dispariția amintirilor despre cei decedați – într-un nou podcast NM.

Ce fel de politician de Moldova puteți fi? Pentru a răspunde la întrebarea, dacă ați putea supraviețui într-un blockbuster politic moldovenesc, treceți testul NM.”

XS
SM
MD
LG