Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata este Stela Untilă de la NewsMaker.md

„Se pare că democrații devin fisa de aur de care va depinde configurarea forțelor politice în Moldova. În seara de 17 februarie, în parlament, a avut loc o întrevedere dintre fracțiunea socialiștilor și cea a democraților și președintele Dodon și premierul Ion Chicu. Este prima întrevedere într-un asemenea format și a avut loc în contextul declarațiilor Partidului PAS despre o eventuală apropiere a blocului ACUM cu Partidul Democrat. NM a analizat, împreună cu experții, dacă e posibilă o coaliție de alternativă ACUM-PDM și dacă nu va deveni aceasta o «capcană» pentru bloc.

Între timp, opoziția continuă să-l critice dur pe Dodon. Partidului PAS nu i-au plăcut declarațiile președintelui la adresa ambasadorilor țărilor UE. Aceștia le-au calificat drept «un atac care depășește totalmente limitele normelor diplomatice».

La fel, au numit «discriminatoriu și sexist» comentariul lui Dodon în care i-a propus Maiei Sandu să semneze «un pact de neagresiune» cu el și nu cu Andrei Năstase iar deputata Doina Gherman a sesizat Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării.

Înaltul Comisar al OSCE pentru Minorități Naționale Lamberto Zannier, care a efectuat recent o vizită în Moldova, a comunicat, într-un interviu acordat pentru NM, de ce cunoașterea limbii de stat trebuie să fie obligatorie, dar și de ce cursul de istorie în școlile din Moldova ar fi mai bine să se numească pur și simplu «istorie» și nu «istoria românilor». Interviul integral îl găsiți pe newsmaker.md.”

XS
SM
MD
LG