Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Newsmaker.md


Invitata rubricii de astăzi este Galina Vasilieva

„În toiul pandemiei de coronavirus, în Moldova a apărut coaliția de guvernare PSRM-PDM, s-a schimbat componența guvernului în care au intrat oamenii democraților. Cu o zi înainte de aceasta, în Circumscripția Hâncești au avut loc alegeri parlamentare noi, în urma cărora fracțiunea PSRM s-a completat cu un nou deputat. Și aceasta, chiar dacă la Hâncești s-a înregistrat un focar de coronavirus. După aceasta, în țară a fost instituită starea de urgență. NewsMaker și experții au analizat, de ce autoritățile nu au anulat alegerile și de ce, în condiții excepționale, trebuia schimbată radical componența guvernului.

Din cauza coronavirusului, multe țări, inclusiv Moldova, și-au închis – total sau parțial – frontierele pentru cetățenii străini și au restricționat sau au închis traficul aerian. Despre modul în care pot reveni în țară cetățenii Moldovei care în această perioadă s-au pomenit peste hotare, citiți pe site-ul NewsMaker.

În Moldova a fost instituită starea de urgență pentru o perioadă de două luni. Cum va trăi țara în condiții de stare de urgență, citiți în zilele următoare pe site-ul NewsMaker.”

XS
SM
MD
LG