Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Newsmaker.md


Invitata rubricii este Galina Vasilieeva, de la Newsmaker.md.

„Câteva localități din Moldova au anunțat carantină. Prin aceasta, au provocat semne de întrebare pentru autoritățile centrale. NewsMaker a analizat, cine poate lua decizia cu privire la anunțarea carantinei la nivel local și care ar putea fi impactul acestei confuzii asupra situației actuale.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:25 0:00
Link directAutoritățile au anunțat despre cinci curse charter spre Moldova (de la Paris, Londra, Moscova și Istanbul), care trebuie să-i aducă acasă pe cetățenii Republicii Moldova rămași în străinătate. NewsMaker a aflat, cât costă biletele la aceste curse și cum pot fi procurate.

Şi o istorie care nu se referă la noul virus. Mașa Russkih este eleva clasei absolvente a unui liceu din orașul Anenii Noi. Anul trecut, ea a obținut atestatul de absolvire a unei școli americane. La Anenii Noi, ea predă lecții de limba engleză, iar în zilele de odihnă, organizează excursii prin Chișinău pentru străini. Mașa s-a mutat cu traiul în Moldova acum opt ani, venind de la Vladivostok. Nu cunoștea deloc limba de stat, însă anul acesta, a câștigat olimpiada raională de limba română. NewsMaker povestește, ce anume a emoționat-o când ea a venit în Moldova, cum a reușit să învețe limba de la zero și când a reușit să obțină un atestat american.”

(Transcriere: Alla Ceapai)

XS
SM
MD
LG