Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Newsmaker.md


Invitata rubricii este Galina Vasilieeva, de la Newsmaker.md.

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:38 0:00
Link direct„Autoizolarea rămâne a fi cel mai eficient mijloc de a împiedica răspândirea coronavirusului. NewsMaker lucrează în condiții de izolare deja de două săptămâni: jurnaliștii ies din casă doar pentru anumite sarcini, iar florile din oficiu s-au mutat la unul dintre colegi. În noua serie de articole, redacția noastră își împărtășește experiența de a trăi în carantină. În curând, pe site-ul NewsMaker – istoriile reporterilor noștri netitulari, care trăiesc acum în Polonia și în Marea Britanie.

În Moldova a fost instituită starea de urgență și fiecare dintre noi se obișnuiește cum poate cu regimul de carantină. Schimbările bruște necesită timp pentru adaptarea la noua realitate. NewsMaker a publicat editorialul lui David Smith, fondatorul Smokehouse, președintele Alianței Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Moldova. Businessmanul a scris, de ce companiile nu pot plăti salarii persoanelor care nu lucrează, dar ele ar trebui să aibă posibilitatea de a-și păstra personalul în perioada de criză și în cea de restabilire a economiei.

Și o istorie care nu are nicio legătură cu epidemia. NewsMaker publică Istoria Mașei Russkih, elevă în clasa a 12-a și a integrării sale în societatea moldovenească. Mașa Russkih este elevă în clasa absolventă a unui liceu din orașul Anenii Noi. Ea s-a mutat în Moldova acum opt ani. Nu vorbea deloc în limba română și era surprinsă de „literele cu căciuliță”. Anul acesta, Mașa a câștigat olimpiada raională de limba română. Adolescenta predă limba engleză, în zilele de odihnă organizează excursii în Chișinău pentru străini, iar anul trecut a obținut și atestatul de absolvire a unei școli americane. NewsMaker povestește, cum a reușit Mașa să învețe limba de la zero și să se integreze în societate, cu ce situații neplăcute s-a confruntat în acest timp, ce a surprins-o în Moldova și cum oamenii de aici pot și reușesc, în realitate, să găsească limbaj comun.”

XS
SM
MD
LG