Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Newsmaker.md


Invitata este Galina Vasilieva de la NewsMaker.md

Un ziar în fiecare seară:NewsMaker.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:46 0:00
Link direct„Pandemia de coronavirus a cotropit lumea, iar odată cu ea, comunitatea virtuală a fost invadată de mesaje „virale” – fake-uri despre coronavirus și despre metodele de tratament al acestuia. Și principala sursă de răspândire a acestora au devenit diferite canale informale și chat-uri din messenger și de pe rețelele sociale. De menționat că unele și aceleași fake-uri „călătoresc” prin multe țări și regiuni din spațiul post-sovietic. În cadrul proiectului internațional „Mediaseti”, NewsMaker a adunat informații despre astfel de „catapulte” din Moldova, dar și de la jurnaliștii din câteva țări post-sovietice. Și a încercat să afle, de ce oamenii cred atât de ușor în fake-uri și le distribuie și dacă ar trebui, de fapt, să răspundă cineva pentru aceasta.

Autoritățile au anunțat că școlile ar putea fi deschise abia în ultimele etape ale luptei contra pandemiei de coronavirus. Deocamdată, lecțiile continuă să fie organizate în regim online. Flautistul Dumitru Burdienco, în vârstă de 33 de ani, predă deja de cinci ani la Școala de muzică „Maria Bieșu” din Chișinău. El a povestit într-un interviu acordat pentru NewsMaker, de ce „telefoanele cu butoane” nu sunt unicul motiv de a renunța la Zoom și Skype și ce anume din experiența instruirii în regim online va fi util neapărat în viitor.

Potrivit datelor Băncii Naționale, in luna martie volumul creditelor bancare neperformante a crescut. De asemenea, se reduce volumul depozitelor. BNM subliniază faptul că băncile moldovenești au un nivel înalt al capitalului și suficiente resurse, de aceea ele nu riscă să falimenteze și nici nu se confruntă cu dificultăți privind îndeplinirea angajamentelor. NewsMaker a analizat, riscă băncile să se prăbușească sau nu.”

XS
SM
MD
LG