Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Newsmaker.md


Invitata rubricii de astăzi este Stela Untilă.

„Pasagerii companiilor aeriene din Moldova încearcă deja de două luni să-și obțină banii pentru biletele la cursele care au fost anulate din cauza epidemiei și a sistării traficului aerian regulat. NM a aflat de ce «Air Moldova» și «Fly One» nu vor să returneze banii și care sunt sfaturile juriștilor în această situație.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:10 0:00
Link directZiua libertății presei a fost marcată pe 3 mai. Cu ocazia acestei zile, NM a decis să reamintească ce s-a întâmplat pe piața media din Moldova în ultimul an și de ce aceasta continuă să rămână sub influența intereselor politice și de afaceri. Despre aceasta — în articolul «Хозяин медиа. Как в Молдове за год перекроили рынок СМИ» («Stăpânul presei. Cum a fost recroită piața mass-media din Moldova într-un singur an»).

Iar în articolul «Битва журналистов» («Bătălia jurnaliștilor»), noi am relatat, cum „vânatul” informației oficiale se transformă adesea în Moldova într-o bătălie îndelungată a jurnalistului cu instituțiile statului, ce „dansuri rituale” apar în aceste cazuri, dar și am prezentat câteva istorii care au devenit deja legende redacționale.

De asemenea, pe portalul newsmaker.md veți găsi un test cu un titlu absolut necaracteristic pentru noi — «ШОК! ФОТО!» («ȘOC! FOTO!»). Susținând acest test, veți putea înțelege dacă reușiți să recunoașteți instituția de presă doar din titlurile textelor pe care le vedeți pe Facebook.”

(Transcriere: Alla Ceapai)

XS
SM
MD
LG