Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata este Stela Untilă de la NewsMaker.md:

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:17 0:00
Link direct

Premierul Chicu a anunțat că pensiile în Moldova vor fi indexate anul acesta cu aproximativ 10%. Ce-i drept, în acest procent el a inclus, nu se știe de ce, și îndemnizațiile unice care vor fi acordate în ajunul alegerilor prezidențiale. NM a decis să discute cu experții pentru a descâlci această matematică electorală. Despre ce nu e în regulă cu aceste calcule ale lui Chicu — puteți citi în articolul «С пенсией на выборы» («Cu pensia la alegeri»).

Președintele Dodon intenționează să-l acționeze în judecată pe liderul PL Dorin Chirtoacă pentru «calomnia privind odihna secretă în Turcia». Iar NM a decis să reamintească, cum sunt examinate astfel de cereri în instanțele de judecată din Moldova și ce atribuție au «libertatea de opinie», «libertatea de exprimare» și «produsul perisabil» față de dosarele despre calomnie.

Noua lege despre ONG-uri a intrat în vigoare în Moldova. Adoptarea ei nu a trecut fără scandal. În versiunea finală a legii a apărut o prevedere care interzice ONG-urilor să presteze servicii — cu plată și gratuite — politicienilor și partidelor politice în perioada alegerilor. Opoziția a contestat deja această prevedere la Curtea Constituțională. În articolul «TV8 пропустил удар» («TV8 a ratat lovitura»), NM a încercat să înțeleagă logica acestor interdicții, dar și cine va fi lovit.”

XS
SM
MD
LG