Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata este Stela Untilă de la NewsMaker.md.

Avantajele și dezavantajele întrunirilor virtuale
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:03 0:00
Link direct

Moldova este una dintre țările-lider după numărul de plângeri depuse la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Însă aproape 90 la sută dintre aceste plângeri sunt respinse, de regulă, din cauza încălcării procedurii de depunere. În spotul «CEDO pentru necunoscători», NewsMaker a descris scurt, clar și cuprinzător, cum ați putea să vă adresați la CEDO fără avocat pentru ca plângerea să nu vă fie respinsă și de ce, pe de altă parte, examinarea ar putea dura ani în șir.

Acum doi ani, ex-liderul Transnistriei Evghenii Șevciuc a fost condamnat, în absență, la 16 ani de închisoare. Nu au reușit să evite pedepsele nici apropiații săi, mulți dintre care, spre deosebire de Șevciuc, chiar au ajuns după gratii. NewsMaker a relatat în detaliu ce s-a întâmplat cu opoziția din Transnistria în ultimii patru ani, cine a ajuns la închisoare sau este anchetat și pentru cine schimbarea partidului de la guvernare s-a produs fără consecințe.

Decesul fostei deputate PSRM Elena Hrenova a provocat un val de mesaje răutăcioase pe rețelele sociale. Numeroase comentarii au depășit nu numai limitele eticii, dar și cele ale omeniei. Acest val de răutate și insulte extreme nu a trecut fără politică și politicieni, unii dintre au îndemnat oamenii la compasiune. În articolul «Злоба дна» («Răutatea hăului»), NewsMaker a încercat să înțeleagă, cum s-a ajuns la așa ceva.

Consiliul de Presă a desemnat portalul NewsMaker.md câștigător al competitiei pentru Premiul Național de Etică şi Deontologie jurnalistică, ediția 2020. La concurs au participat 20 de instituții mass-media și jurnaliști/jurnaliste, nominalizați de consumatori de media și de un grup de experți constituit de Consiliul de Presă.

XS
SM
MD
LG