Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata este Stela Untilă de la NewsMaker.md.

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:40 0:00
Link direct

„Șoferului microbuzului în care s-a depistat un lot de anabolizante la intrarea pe teritoriul Moldovei i-au fost înaintate acuzații de contrabandă. Microbuzul avea numere diplomatice, iar reprezentanții PAS l-au învinuit de organizare de contrabandă pe Andrei Neguța, ambasadorul Moldovei în Rusia, și au cerut demisia acestuia. NewsMaker a analizat în articolul «Анаболики диппочтой» («Anabolizante prin poșta diplomatică»), ce se știe și ce rămâne ascuns de public în această istorie.
Curtea de Apel a acceptat spre examinare cererea cu privire la rejudecarea cazului despre expulzarea ilegală a profesorilor turci. Dosarul va fi examinat de un complet de judecători prezidat de Oxana Robu. În «Dosarul NM», noi am relatat, ce se știe despre membrii acestui complet, dar și despre procurorul Victor Plugaru, care gestionează acest dosar încă de la început.

În ajunul turului doi al alegerilor prezidențiale, în Moldova a intrat, neîmpiedicat de nimeni, Gheorghe Nazaruc, mâna dreaptă al hoțului în lege Grigore Caramalac, alias Bulgaru. Chiar dacă era anunțat în căutare internațională, acesta a plecat ulterior în Ucraina, unde a fost reținut de forțele de ordine locale. NM a încercat să afle cine i-a asigurat acestuia „coridorul verde” în Moldova și ce spune ministrul de Interne, Pavel Voicu.

Guvernul propune ca, începând cu anul viitor, dobânzile de la depozitele bancare și valorile mobiliare corporative să fie impozitate cu 3%. Decizia ar putea afecta aproape 40 de miliarde de lei din depozitele bancare. Bancherii, asociațiile de business și sindicatele consideră că reacția cetățenilor la propunerea Ministerului Finanțelor ar putea fi periculoasă – ei pur și simplu vor începe să-și retragă banii de pe conturi. NM a analizat împreună cu experții cât de corectă este măsura și la ce consecințe ne putem aștepta.

XS
SM
MD
LG