Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata este Stela Untilă de la NewsMaker.md.

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:33 0:00
Link direct

„Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a acordat un interviu de amploare pentru NM. În cadrul acestuia, Platon a povestit cum și de ce a finanțat și a influențat politica, în ce relații a fost cu Plahotniuc, ce înseamnă un atac raider, de ce nu va mai vorbi despre furtul miliardului și de ce „În Moldova, ar trebui de ridicat un monument idioților!” ( «В Молдове памятник надо поставить идиотам!»)

Dacă deputatul socialist Vladimir Golovatiuc va prelua funcția de ambasador al Republicii Moldova în Rusia, fotoliul său de parlamentar ar putea fi ocupat de către Grigorii Uzun, deputat al Adunării naționale a Găgăuziei. NM relatează cu ce s-a făcut remarcat acesta în spațiul public, ce avere deține și în scandaluri a fost implicat recent.

Acum o lună, pe Instagram a apărut pagina Arhivei Naționale a Moldovei, unde au început să fie publicate fotografii unice, de arhivă, din secolul trecut. Timp de doar o oră, peste 200 de persoane s-au abonat la această pagină, iar până la sfârșitul lunii noiembrie — peste 2 mii. NM a fost la arhivă și a aflat de ce instituția a decis să digitalizeze și să publice pe rețeaua de socializare fotografiile vechi și ce va fi mai departe cu acest proiect.

Un nou operator este gata să intre pe piața de publicitate din Moldova – sales-house „Independent Media House”, care susține că va vinde publicitate doar presei independente. NM a aflat de ce pentru noua casă de publicitate nu contează profitul, ce cred despre aceasta jucătorii de pe piață și cum acest sales-house va determina dacă presa este independentă sau nu.

XS
SM
MD
LG