Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata este Stela Untilă de la NewsMaker.md.

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:37 0:00
Link direct

„În Moldova, tot mai mult se vorbește despre o eventuală demisie a procurorului general Alexandr Stoianoglo. În presă s-au întețit învinuirile la adresa acestuia, iar Stoianoglo a recunoscut, în cadrul unei discuții cu corespondentul NewsMaker (NM), că scenariile privind demisia sa se discută și se pregătesc chiar și în interiorul procuraturii. În articolul «Генпрокурора Стояногло хотят отправить в отставку?» («Se dorește demisia procurorului general Stoianoglo?»), NM a analizat dacă există căi legale pentru această inițiativă.

Una dintre ultimele decizii ale guvernului Chicu ar putea pune în pericol conservarea patrimoniului arhitectural al Moldovei. Aceasta este opinia specialiștilor în domeniu, care au adresat o scrisoare deschisă către autorități. În opinia lor, amendamentele pe care guvernul Chicu le-a aprobat în luna decembrie la regulamentul Consiliului Național al Monumentelor Istorice vor permite politicienilor să influențeze asupra situației. Aflați detalii pe newsmaker.md («Уходя, гасите совет» /«Stingeți sfatul la plecare»).

Peste 2 milioane de carduri bancare au fost emise în Moldova, însă 40 la sută dintre acestea sunt inactive. Volumele plăților cu cardul cresc, dar cu mult mai mulți bani sunt retrași în continuare de pe carduri de către locuitorii Moldovei. În articolul «Зачем в Молдове открывают банковские карты» («De ce se deschid carduri bancare în Moldova»), NM a relatat, poziția Băncii Naționale, dar și prognozele experților.

NM continuă proiectul special despre felul cum pe teritoriul actual al Republicii Moldova au apărut și au locuit reprezentanți ai diferitor etnii și cum au contribuit aceștia la patrimoniul istoric și cultural al țării. Anterior, am vorbit despre evrei, ucraineni, găgăuzi, polonezi, armeni, bulgari și romi. În partea a opta a ciclului puteți afla informații despre primul val de imigrări a nemților spre această regiune.”

XS
SM
MD
LG