Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata de astăzi este Stela Untilă.

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:36 0:00
Link direct

„Interdicția cu privire la comercializarea și utilizarea pungilor subțiri din plastic începând cu 1 ianuarie a provocat revolta agenților economici, chiar dacă legea respectivă a fost adoptată acum trei ani. Agenții economici se revoltă și din cauza amenzilor care au început să fie aplicate. De ce a apărut această interpretare ambiguă a legii și de ce comerțul nu se grăbește s-o execute — aflați din articolul «Кулёк жив» («Punga este vie»).

Angajații căilor ferate din Moldova au început anul cu proteste: ei nu-și primesc salariile deja de câteva luni. Demonstrațiile, însă, nu au ajutat: salariile nu au fost achitate, iar majoritatea colaboratorilor au fost trimiși în șomaj tehnic până la sfârșitul iernii. NM a decis să analizeze problema dintr-o altă perspectivă și s-a îndreptat într-o mini-călătorie cu trenul Bălți-Ocnița: a aflat cine și de ce călătorește cu trenurile și cum angajații CFM trăiesc fără salarii. Despre toate acestea aflați din articolul «Горят совсем старые поезда, 60-х годов. А это совсем новый — 70-х» («Ard trenurile foarte vechi, din anii 60. Iar acesta este cu totul nou — din 70»).

Eugen Gânju, în vârstă de 89 de ani, este pe drumuri din cauza unei explozii provocate de o scurgere de gaze. Povestea fostului artist al Teatrului de Operă și Balet, al cărui apartament a rămas fără geamuri și o parte din pereți și ce soluții propune primăria capitalei aflați pe newsmaker.md.

O echipă a Asociației de creație «ART-pohod» din Tiraspol a finalizat filmările serialului documentar de divertisment «ARTEfacte». Echipa proiectului a fost în 57 de localități de pe ambele maluri ale Nistrului și a adunat într-o colecție video unică 200 de relicve cultural-istorice ale Moldovei. Premiera va avea loc în luna aprilie, pe site-ul NM. Iar până atunci — puteți vedea teaser-ul peliculei.”

XS
SM
MD
LG