Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata este Stela Untilă de la NewsMaker.md.

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:34 0:00
Link direct

Liderul socialiștilor Igor Dodon este indignat din cauza că în Consiliul Suprem de Securitate au ajuns reprezentanți ai ONG-urilor care beneficiază de finanțare din străinătate și acum vor avea acces la secretele de stat. Dodon este supărat și pentru că în CSS nu a fost inclus bașcanul Găgăuziei. În articolul «Совбез попутал» («Consiliul de Securitate a greșit»), NM a analizat, cine sunt noii membri ai CSS și ce spun experții despre componența organului consultativ.

Acum un an, după verificările de la procuraturile specializate, pe numele a 25 de procurori au fost deschise dosare disciplinare. În consecință, doi procurori s-au ales cu «mustrare», nouă dosare au fost închise, iar restul încă nu sunt finalizate ori se fac încercări de a contesta rezultatele acestora. În articolul «Понять и простить?» («Înțelege și iartă?»), NM a analizat, cum procurorii din Moldova (nu) sunt sancționați.

Numărul tranzacțiilor imobiliare în Chișinău a crescut considerabil în ultimul timp, iar locuințele iarăși au început să se scumpească. Cererea a crescut și datorită accesibilității creditelor ipotecare. În articolul «Ипотека, белый вариант, вторичное жилье» („Ipotecă, varianta albă, locuințe secundare”), NM a relatat, cum poți să cumperi o locuință în Chișinău și să nu dai de necaz.

Subiectul vacinării împotriva coronavirusului conține încă multe semne de întrebare. NM a discutat despre cu șeful oficiului OMS în Moldova și a aflat dacă ar trebui să se imunizeze și cei cae s-au vindecat deja, cum ar putea fi redus numărul de îmbolnăviri în Moldova și pe care mal al Nistrului sunt astăzi mai mari riscurile epidemiologice.”

XS
SM
MD
LG