Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata este Dorina Butnaraş de la NewsMaker.md.

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:34 0:00
Link direct

„Pe parcursul anului trecut, escrocii au sustras peste 3 milioane de lei de pe cardurile bancare din Moldova. Adesea, infractorii cibernetici înșeală cetățenii la telefon, profitând de naivitatea oamenilor. În articolul «Отдайте ваши денежки» („Dați-ne bănuții”), NM a relatat despre câteva metode de escrocherie telefonică, dar și cum să nu fiți înșelat.

Va continua Moldova să fie un stat multietnic? Hotărârea Curții Constituționale privind neconstituționalitatea Legii cu privire la funcționarea limbilor în Moldova nu numai că a provocat dispute lingvistice înverșunate pe rețelele sociale, dar a provocat și noi îndoieli. În articolul «Куда мы пришли» („Unde am ajuns”), NM a analizat încotro se îndreaptă Moldova și cine și cum a reformatat în ultimii ani politica națională și lingvistică a țării.

Veaceslav Platon a finalizat depunerea mărturiilor în instanța în care este reexaminat dosarul său penal. Cum Platon a fost extrădat în Moldova, ce a aflat el după investigația sa și ce nu e în regulă cu dosarul lui Ilan Șor — NM a relatat în reportajul «„Шор тупо врал“. Платон объяснил на „понятном примере“, как его обвинили в краже из BEM» («`Șor a mințit cu nerușinare`. Platon a explicat „printr-un exemplu clar“, cum a fost acuzat de furtul de la BEM»).

Membrul Consiliului Superior al Magristraturii (CSM) Ion Crețu le-a propus colegilor săi să se întrunească mai des. Acesta a explicat că membrii CSM din rândul profesorilor titulari de drept primesc 2 500 de lei pentru o ședință de lucru. Crețu s-a arătat îngrijorat de faptul că, în februarie, s-au desfășurat o singură ședință. Mai multe detalii, citiți pe newsmaker.md.”

XS
SM
MD
LG