Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata de astăzi este Galina Vasilieva.

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:44 0:00
Link direct

„Aurel Cepoi, om de afaceri și fotograf din Moldova, a fost în Iran de cinci ori timp de doi ani. În această perioadă, el a parcurs 15 mii de kilometri împreună cu tribul de nomazi Qashqai. Recent, editura Cartier din Chișinău a publicat un album cu rezultatele expediției fotografului. Iar la Muzeul Național de Arte a fost lansată o expoziție de fotografii. Într-un interviu pentru NewsMaker, fotograful a povestit cum trăiesc nomazii în lumea modernă, cum profită statul de ei, ce a constatat comun între Iran și Moldova.

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) se adresează sistematic cu demersuri către Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității. În ultimul an, Consiliul a emis patru avize la solicitările SIS. Ultimul dintre acestea a vizat un live al NewsMaker de la un protest în care unul dintre protestatari a adresat cuvinte răutăcioase la adresa vorbitorilor de limba rusă. NM relatează cu ce fel de cereri s-a mai adresat SIS către Consiliu și de ce SIS are nevoie de toate acestea.

Confruntarea dintre președinta Maia Sandu și parlament nu este primul conflict dintre ramurile puterii pe care le-a văzut Moldova. Într-o anumită măsură, și președinții Petru Lucinschi, Nicolae Timofti și Igor Dodon s-au aflat în confruntare cu parlamentul. NewsMaker a decis să actualizeze istoriile acestor crize politice și să discute cu experți de ce acestea au devenit posibile și cum ar putea Moldova să depășească această situație.”

XS
SM
MD
LG