Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata este Stela Untilă de la NewsMaker.md.

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:24 0:00
Link direct

«Cât costă viața umană» — este denumirea interviului video NM cu Anatol Ciubotaru, fostul director al Spitalului Clinic Republican. Acesta ne-a povestit din ce motiv a fost concediat la doar două săptămâni de la apariția coronavirusului în Moldova, cum cel mai mare spital din țara noastră (nu) a făcut față pandemiei și cine e vinovat de faptul că numărul de contaminări din Moldova continuă să crească.

În jurul vaccinului Pfizer a izbucnit un adevărat scandal. Politicienii și consilierii președintelui afirmă că în unele raioane, de exemplu, la Edineț, se imunizează cu acest vaccin, fără rând, «cu pile sau cu bani». Detalii — în articolul «VIP-вакцинация» («VIP imunizarea»). Mai târziu, a venit cu o reacție și primarul de Edineț, care a declarat că „nu vede nicio problemă”.

Consiliul Superior al Magistraturii a publicat lista pretendenților la funcția de judecător al Curții Constituționale (CC). Ce se știe despre fiecare dintre cei 16 candidați — puteți afla din articolul «Социалист, кум Нэстасе и экс-глава администрации Тимофти» («Un socialist, un cumătru de-al lui Năstase și fostul șef al administrației Timofti»).

Cum ai putea să câștigi în mod pasiv, dar și cum să cheltuiești ori să economisești bani în mod inteligent? În cadrul Săptămânii educației financiare, NM a publicat în fiecare zi articole succinte la rubrica #Nmoney — despre depozite, credite, cash back etc. Noi am decis să le includem pe toate într-un long read, pentru a ajuta cititorii să înțeleagă cum să gestioneze problemele financiare.

XS
SM
MD
LG