Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata este Stela Untilă de la NewsMaker.md.

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:26 0:00
Link direct

„Campania de imunizare contra coronavirusului pare să se desfășoare anevoios în Moldova. Mai puțin de 24 de mii de persoane s-au vaccinat cu ambele doze. În același timp, o gălăgie informațională deosebită a apărut în jurul vaccinului rusesc Sputnik V. În presă au început să apară imagini cu aglomerații la ușile clinicilor și informații despre «liste de așteptare». NM a aflat dacă oamenii sunt mai interesați de vaccinul rusesc, cât de reale sunt fotografiile publicate și câte doze au fost administrate. Detalii — în articolul Кто крайний в очереди за «Спутником»? («Cine-i ultimul la coadă pentru Sputnik?»).

Pe lângă Ziua Victoriei și Ziua Europei, pe 9 mai s-au împlinit 75 de ani de la fondarea sistemului de pensii din Moldova. În afară de aniversare, nu prea avem cu ce ne mândri – pensionarii sunt printre cele mai marginalizate categorii ale societății. Mărimea medie a pensiei constituie doar 23% din cea a salariului mediu. De ce experții susțin că ne așteaptă o realitate și mai sumbră în următorii ani, aflați în articolul: „Cu cât mai târziu te pensionezi, cu atât ești mai sărac. Cum sistemul de pensii din Moldova ucide oamenii”.

Am menținut și de această dată tradiția podcastului săptămânal. Redactorii NM au discutat despre sărbătorile care ne divizează. Cum se întâmplă că evenimentele care ar trebui să ne bucure provoacă ceartă. Este vinovată educația sovietică? Cui îi convine să aprindă spriritele în societate și există oare sărbători care să ne unească? Vă așteptăm pe newsmaker.md.”

XS
SM
MD
LG