Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Newsmaker.md


Invitata este Stela Untilă de la Newsmaker.md.

Un ziar în fiecare seară: Newsmaker.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:31 0:00
Link direct

„Mihail Gofman, fostul șef adjunct al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, a depus declarații la procuratură în dosarul «Laundromat». Audierile au durat mai mult de 20 de ore. Într-un interviu pentru NM «Я даже Путину написал» («Chiar și lui Putin i-am scris»), Gofman a povestit despre legătura sa cu furtul miliardului, dacă în legislație a fost un «buton roșu» care a permis spălarea banilor prin Moldova și dacă procurorul general Alexandr Stoianoglo a fost implicat în această schemă.

„România nu impune și nu va impune niciodată vize cetățenilor R. Moldova.” Asigurările vin din partea parlamentarului european Siegfried Mureșan. Într-un interviu oferit în exclusivitate pentru NM, europarlamentarul a dezvăluit ce așteptări are Uniunea Europeană de la viitorul Parlament din Republica Moldova, care vor fi domeniile pentru care UE va aloca cele mai multe fonduri în următorii ani, când ar putea ajunge la Chișinău cele 50 mln de euro din asistența macrofinanciară oferită de UE și care este adevărul despre așa numitele „vize” impuse moldovenilor la intrarea în România.

Acum o lună, YouTube a încetat să plaseze publicitate în Moldova. Astfel, agențiile de publicitate nu mai pot posta reclamă pe YouTube pentru publicul din țara noastră, iar bloggerii nu mai pot obține veniturile substanțiale de înainte. NM a analizat ce s-a întâmplat și dacă nu cumva influencerii din Moldova se plâng în zadar.
Moldova a dezbătut timp de o săptămână adresarea scandaloasă a interpretului rus Morgenshtern, ieșirea lui Voronin de la „naftalină” și incidentul despre cele 0,78 de grame de canabis depistate acum cinci ani asupra Natei Albot. În cadrul podcastului din această săptămână, redactorii NM au discutat despre ipocrizie și manipulare politică.”

XS
SM
MD
LG