Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Nordnews.md


Invitatul de astăzi este Anatol Moraru.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:31 0:00
Link direct


„Portalul de știri Nordnews.md din Bălți scrie azi că un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost găsit mort în canalul de canotaj din orașul Bălți. Informația a fost confirmată de ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție din Bălți, Svetlana Talpă, care a declarat că pe corpul victimei nu au fost găsite semne de moarte violentă. Cadavrul va fi supus unei expertize medico-legale pentru a se stabili cauza decesului.

Un alt material publicat pe Nordnews.md este despre un angajat al Întreprinderii de Stat Calea Ferată a Moldovei, în vârstă de 54 de ani, originar din raionul Ocnița, care a fost lovit de o locomotivă în timp ce efectua lucrări de cosire a ierbii de pe terasamentul căii ferate. Potrivit medicilor, bărbatul a fost diagnosticat cu fractură închisă a genunchiului drept, cu traumatism cranio-cerebral închis, comoție cerebrală și plagă scalpată a pielii capului. Bărbatul se află în stare gravă, dar stabilă.

În editorialul „Episcopul Marchel între religie, comunism și antiromânism”, Anatol Moraru realizează un profil al controversatului Episcop de Bălți și Fălești, Marchel, care se face recunoscut prin implicarea sa impetuoasă în politică, susținând cauza comuniștilor și a socialiștilor, manifestând și un antiromânism fervent, lucru care, de regulă, se face mai puțin întâlnit la o față religioasă.

Reporterul Victoria Dobândă a publicat un material despre comemorarea victimelor lagărului de prizonieri de război din Bălți. La evenimentul de comemorare au fost prezenți un grup de locuitori, Președintele PUN Bălți, Sergiu Burlacu, și preotul Mitropoliei Basarabiei, Valeriu Cernei. Crucifixul este amplasat pe strada Nicolae Iorga. În perioada imediat următoare urmează a fi înregistrat un ONG care va investiga cazul „Lagărului prizonierilor de război din Bălţi”, dar și va contribui la ridicarea unui monument victimelor acestui tragic loc.

Un alt material este jaful unei case de schimb valutar din Edineț. Potrivit poliţiei din Edineț, incidentul a avut loc în noaptea de 8 spre 9 mai, pe strada Independenței. Hoții au sustras peste 186.453 de lei, 300 de dolari și 595 de euro, echivalentul a 203.685 de lei. Oamenii legii au intentat o cauză penală pentru furt în proporții deosebit de mari și cercetează toate circumstanțele jafului.”

XS
SM
MD
LG