Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Nordnews.md


Invitatul de astăzi este Dumitru Pelin.

„Portalul de știri nordnews.md din Bălți a publicat astăzi o investigație despre cum de mai bine de patru ani, satul Drepcăuți din raionul Briceni este zguduit de un șir de conflicte. Este vorba de neînțelegerile apărute între unii localnici în frunte cu primarul satului și o Societate cu Răspundere Limitată (SRL) „Drebozaci”, fondatorii căreia sunt niște oameni de afaceri din Ucraina, venită să investească în agricultura autohtonă. Disonanțele dintre cele două tabere ar fi generate și alimentate de edilul Ghenadie Ioxa, care, potrivit unor consilieri locali, a obținut mandatul nu pentru a schimba în bine viața sătenilor, ci pentru „ștampilă și pământuri”. Din anul 2015 Ioxa susținut de justiția locală depune eforturi tot mai insolente de a falimenta investitorul ucrainean, pentru a putea prelua cele 2500 de hectare de teren arabil, arendate de la săteni printr-un contract din 2011.

Într-un alt material, Victoria Dobândă scrie că: După nici trei săptămâni, experții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au stabilit cauzele incendiului care s-a produs în magazinul Familiy Market și Restaurantul SALAT din municipiul Bălți. Potrivit ofițerului de presă al ISU Bălți, incendiul a fost provocat de un muc de țigară nestins. Purtătorul de cuvânt al ISU Bălți, Andrei Adam a declarat pentru Nord News că toate probele vor fi transmise anchetatorilor de la Inspectoratului de Poliție Bălți. Valoarea prejudiciului provocat de flăcări nu a fost, deocamdată, evaluată.

În editorialul „Cum s-a fraudat la 24 februarie la Ocnița, un exemplu”, Anatol Moraru este de părerea că alegătorii au uitat prea repede fraudele din parlamentarele din 24 februarie. Autorul descrie un caz de fraudare a alegerilor în circumscripția nr.2 Ocnița. Astfel, în timp ce în secțiile de votare nu începuse numărarea voturilor, în fișierele Comisiei Electorale Centrale figura deja câștigătorul scrutinului – candidatul PSRM.”

(Transcriere: Alla Ceapai)​

XS
SM
MD
LG