Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Nordnews.md


Invitata de astăzi este Ecaterina Condruc.

„Portalul de știri nordnews.md din Bălți a publicat astăzi un material despre cum primarul din satul Drepcăuți, Ghenadie Ioxa, care s-a făcut remarcat prin agresarea jurnaliștilor și care l-a bătut pe un consilier local în ziua alegerilor parlamentare, continuă să-și terorizeze sătenii.

De data aceasta, prin intermediul angajatelor de la primărie, el ar fi obligat o femeie să-și vândă pământul în schimbul unor certificate ce i-ar permite să obțină pensia. În materialul semnat de Dumitru Pelin este remarcat faptul că, de aproape o săptămână, Valentina Ursac bate pragul primăriei Drepcăuți cu o cerere prin care solicită de la primar să-i fie eliberate un șir de certificate, pentru a le prezenta la Direcția Asistență Socială Briceni, ca să obțină pensia în baza vârstei. Femeia spune că nu poate da nicidecum de primarul satului, Ghenadie Ioxa. Secretara consiliului sătesc, Djamila Chițac, i-ar fi sugerat Valentinei Ursac să treacă lotul de teren pe numele lui Ioxa, în schimbul certificatelor.

Într-un alt material, jurnalista Victoria Dobândă scrie că un magazin al companiei Incomlac din Bălți a fost prădat joi, 6 iunie, în amiaza mare. Potrivit Poliției, doi bărbați necunoscuți au furat din unitatea comercială 400 de mii de lei. Totul s-a întâmplat în timpul pauzei de masă, în biroul contabilei de la întreprindere. Din imaginile filmate de camerele de supraveghere a instituției, poliția a stabilit că doi indivizi au pătruns în clădirea administrativă, au descuiat ușa de la contabilitate prin alegere de chei, au sustras banii și s-au făcut nevăzuți.

Pentru luni, 10 iunie, reporterul Ecaterina Condruc pregătește un subiect în care a analizat declarațiile de avere ale celor mai de vază șapte funcționari din municipiul Bălți.”

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG