Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Nordnews.md


Invitatul de astăzi este Dumitru Pelin.

„Portalul de știri Nordnews.md scrie că un bărbat în vârstă de 41 de ani a fost lovit mortal ieri, 20 iunie, pe una din străzile orașului Bălți. Acesta a fost tamponat de un automobil de marca Fiat Scudo la volanul căruia se afla un șofer de 20 de ani. Potrivit polițiștilor, victima traversa neregulamentar strada.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:38 0:00
Link direct

Într-un alt material se remarcă faptul că ploile din ultima perioadă au afectat serios apicultura din nordul țării. Astfel, potrivit reprezentanților Asociației Apicultorilor din Regiunea de Nord, producția de miere s-a redus din cauza vremii capricioase, însă, dau asigurări că prețul mierii nu va crește. Amintim că în 2018 prețul unui kg de miere varia între 65 și 100 de lei.

Reporterul Nordnews a publicat un material în care a analizat părerile bălțenilor despre de revenirea în urbea nordică a lui Renato Usatîi. Majoritatea orășenilor speră că fostul primar va mai putea face schimbări majore în Bălți. Pe de altă parte, unii locuitori susțin că liderul Partidului Nostru nu se mai bucură de o susținere mare din partea bălțenilor, iar interesul lui Usatîi este doar unul strict politic.

În editorialul „Da de ce, dragă, s-o dus Maia cu Dodon?”, Anatol Moraru vorbește despre atitudinile diferite ale cetățenilor față de noile realități politice din țară. Unii, care au profitat pe vremea lui Plahotniuc sau le-au fost spălat creierii de televiziunile acestuia, se împotrivesc reformelor și căurățirii sistemelor, alții salută renovarea statului, dar nu se implică, așteaptă ca actuala guvernare să rezolve de una singură , alții, virgini ideologic, se arată afectați de coaliția de moment ACUM – PSRM, or, ei vor UNIRE, iar alții gândesc situația politică la nivelul negustorilor de zarzavaturi. Autorul îndeamnă cetățenii să se implice în reformarea țării.”

(Transcriere: Alla Ceapai)​

XS
SM
MD
LG