Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Nordnews.md


Invitatul de astăzi este Dumitru Pelin.

„Portalul de știri nordnews.md a schițat astăzi topul liceelor din Bălți cu cea mai mare rată de promovare, conform rezultatelor sesiunii de bacalaureat. Astfel, primele trei licee din Bălți cu rata de promovare maximă sunt Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” și Liceul Teoretic „Nicolai Gogol”.

Un alt material scris de reporterii Nordnews este despre Târgul Universităților din România care va avea loc la Bălți în incinta Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” la 6 iulie, între orele 9:00 și 15:00. Tinerii absolvenți din R. Moldova, care doresc să-și continue studiile în România, vor avea ocazia să discute cu membrii Federației Tinerilor Români de Pretutindeni, să obțină informații utile pentru a putea beneficia de studii de calitate în România.

În materialul intitulat „R. Moldova ar putea deveni o țară prosperă, dacă ar trage cu ochiul la Estonia”, reporterul Ecaterina Condruc prezintă o scurtă istorie a evoluției Estoniei, de la recunoașterea independenței și până aderarea la UE. „Dacă noi nici până azi nu știm cine suntem, ce limbă vorbim și încotro să mergem, Estonia, în tot acest timp, a ajuns o țară prosperă”, menționează reporterul.

Victoria Dobândă publică povestea unui fost consumator de droguri din Bălți, Veaceslav Cușnir - ce l-a motivat să consume droguri, cum sunt discriminați consumatorii de droguri de către toți prietenii, de către oamenii care, de fapt, ar fi trebuit să le fie alături. El s-a bucurat de susținere din partea familiei, în special, când apăreau diverse conflicte între el și alți consumatori de droguri și dealeri. Consumul de droguri i-a provocat două boli incurabile. Veaceslav Cușnir a putut să se debaraseze de droguri în 2016 când s-a adresat Asociației Tinerii pentru Dreptul la Viață din municipiul Bălți. El îi îndeamnă pe toți tinerii să nu cadă în plasa drogurilor.”

(Transcriere: Alla Ceapai)​

XS
SM
MD
LG