Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Nordnews.md


Invitata de astăzi este Ecaterina Condruc.

„La 21 iulie în Ucraina vor avea loc alegerile anticipate în Rada Supremă. La Bălți, alegătorii cu cetățenie ucraineană își vor putea exercita dreptul la vot la Consulatul ucrainean. Alegători vor avea la dispoziție 6 urne de vot, iar numărul exact al persoanelor care vor dori să-și exprime opțiunea nu poate fi prevăzut. „Totul depinde de activitatea alegătorilor. Astfel, la alegerile prezidențiale din acest an au participat 700 de persoane, iar în turul II - doar 400 de alegători”, a menționat Oleg Evdokimov, Consulul Ucrainei la Bălți.

Un alt material publicat astăzi pe site-ul Nordnews este despre organizarea în cadrul proiectului „Tinere și Sănătoase” a unui seminar la Bălți. Organizatorii și-au propus să informeze tinerele despre sănătatea reproductivă.

Renovarea străzii Lesecico din Bălți așa și nu a început. Reporterii Nordnews l-au abordat telefonic pe administratorul Direcției Reparații și Construcții Drumuri Bălți ,care a declarat că tărăgănarea reparației este îndreptățită, întrucât ei s-au văzut nevoiți să repare strada Muzicescu din cartierul Bălțiul Nou, fiindcă acolo nu se mai putea circula absolut deloc.

În editorialul „Ce vremuri frumoase au mai fost…”, Virgil Botnaru compară copilăria generației sale, generația 90, și a celei de care au parte copii astăzi. Autorul vorbește despre verile petrecute la bunici, duminicile petrecute la iaz și despre „cum umblam desculți mai toată vara, dar eram cei mai fericiți. Acum și copiii sunt altfel, au alte distracții, alte preferințe… Se duc la bunici, la țară, cu laptopul și nu mai ies din casă.”

Duminică, 21 iulie, reporterii Nordnews vor reflecta mersul alegerilor pentru Rada Supremă a Ucrainei, organizate la Consulatul Ucrainei la Bălți”.

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG