Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Nordnews.md


Invitatul de astăzi este Dumitru Pelin.

„Citiți pe portalul Nordnews.md un material semnat de Gheorghe Dolință despre cum directoarea unui gimnaziu din raionul Sîngerei și directoarea unei școli primare-grădinițe din raionul Soroca au încălcat regimul juridic, semnând acte de angajare a soților lor la instituțiile pe care le dirijau.

Directoarea gimnaziului a încheiat cu soțul un contract individual de muncă atât în 2018, cât și în 2019, și a semnat 2 ordine cu privire la concediu din cont propriu. Directoarea școlii primare-grădinițe a devenit angajatorul soțului după fuziunea celor 2 instituții educaționale, semnând în privința acestuia 7 ordine și încheind un acord adițional la contractul individual de muncă.

Într-un alt material, intitulat „A dispărut și Sor și panoul cu infractori în căutare din fața IP Bălți”, Dumitru Pelin relatează că panoul cu infractori în căutare, din fața Inspectoratului de Poliție Bălți, pe care era afișată și fotografia deputatului Ilan Șor, instalație a fost scoasă acum trei săptămâni, chipurile pentru a fi renovată, încă nu a fost reinstalată. Reporterii Nordnews.md au solicitat telefonic reprezentanții IP Bălți pentru a afla de ce panoul nu a fost pus la loc, dar aceștia nu au răspuns la apeluri.

În editorialul „Despre Michelle Obama și Eufrosinia Dobândă-Volontir”, Iulian Barbăscumpă scrie despre atitudinea nedemnă a Eufrosiniei Dobândă-Volontir față de memoria maestrului Mihai Volontir, precum și despre tratamentul sever al Raisei Vieru aplicat marelui poet Grigore Vieru. Autorul invocă argumente în favoarea ideii că marii creatori nu întotdeauna au avut noroc să se împlinească ... ca familiști.”

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG