Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Nordnews.md


Invitata de astăzi este Natalia Tocarciuc.

„Pe Nordnews.md citițăi azi un material intitulat Profilul candidaților la funcția de primar de Bălți. Materialul scoate în evidență biografia celor 11 candidați care au intrat în competiția electorală. Autorii au selectat punctele forte din programul electoral al fiecărui candidat. Pretendenții la funcția edil al municipiului Bălți promit alegătorilor un viitor mai bun, infrastructură dezvoltată, servicii de calitate și noi locuri de muncă.

Jurnaliștii nu au trecut cu vederea nici declarațiile pe avere ale politicienilor. Dacă unii declară case și automobile de milioane, alții, în schimb, indică venituri modeste. Cel mai bogat candidat la funcția de primar de Bălți este Renato Usatîi, liderul formațiunii politice „Partidul Nostru”.

Într-un alt material, intitulat CTRL+C – CTRL+V sau cum unii politicienii din Bălți se inspiră de pe internet în mesajele lor de Ziua Profesorului, citiți despre felul în care unii candidați la funcția de primar, dar și deputații care reprezintă municipiul Bălți în Parlament, i-au felicitat anticipat pe dascăli, pe rețelele de socializare.


Unii au fost originali, alții însă au copiat de pe internet. De exemplu, deputatul socialist Alexandr Usatîi nu a ezitat să preia mai multe fraze și cuvinte frumoase de pe un site de specialitate. La fel a procedat și deputata Arina Spătaru, care a publicat un înduioșător mesaj de felicitare, preluat, din câte se pare, de pe site-ul Centrului de Excelență în Informatică și Tehnologii Informaționale.

Iar în materialul Autorităților din Otaci le este frică să demoleze monumentul lui Lenin, reporterul Nordnews, Daria Porohnea, scrie că la aproape 30 de ani de independență a Republicii Moldova, în orașul Otaci, din raionul Ocnița, monumental lui Lenin se află încă în fața bisericii și a primăriei. Autoritățile locale spun că monumentul nu poate fi demolat pentru că le este frică de furia localnicilor.”

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG