Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Nordnews.md


Invitata de astăzi este Natalia Tocarciuc.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:56 0:00
Link direct

„Pe Nordnews.md citim azi un material intitulat „O familie cu doi copii riscă să ajungă în stradă”. Potrivit unei decizii judecătorești, oamenii trebuie să elibereze apartamentul în care au locuit mai mulți ani, dar care nu este proprietatea lor, pentru că nu ar fi reușit să-l privatizeze. Unde mai pui că mama copiilor este bolnavă de cancer. Familia locuiește într-un apartament rămas de la părinții femeii, care acum este internată în spital, în așteptarea unei intervenții chirurgicale. Deja de cinci ani, aceștia trăiesc cu teama că într-o zi vor rămâne fără locuință.

În editorialul „Peștele infestat – o hârtie de turnesol a situației la zi”, Anatol Moraru scrie despre peștele congelat infestat ajuns în țara noastră. Povestea asta tristă cu pește primejdios pentru burțile cetățenilor este deosebit de emblematică pentru situația la zi din țărișoara noastră. Ar trebui să ne îngrozim, gândindu-ne la câte sute de tone de pește sau de carne infestată am mâncat în epoca lui Plahotniuc, scrie Moraru.

În materialul „Unii bălțeni nu au idee pe cine să voteze pe 20 octombrie”, aflați cât de bine își cunosc oamenii candidații la funcția de primar de Bălți. Unii dintre ei habar nu au despre numele candidaților sau ce promit aceștia. Într-un interviu realizat de Daria Porohnea, Serghei Rubțov, candidat la funcția de primar de Bălți din partea Partidului Comuniștilor din Moldova, promite oamenilor să acceseze credite pentru reparația drumurilor și să reabiliteze rețeaua de apeduct. Candidatul spune că nu are în perspectivă vreun proiect de curățare a lacurilor din oraș pentru că asemenea lucrări ar costa prea mult.

Iar într-un alt material, Irina Baxa a încercat să afle cum în ultimul an de mandat, un primar din nordul țării s-a făcut cu mai multe proprietăți. Este vorba despre fostul edil al satului Pelinia, raionul Drochia, Titus Sărăteanu. În declarația de avere și interese depusă la Autoritatea Națională de Integritate, Titus Sărăteanu a indicat că în anul 2018 s-a ales cu un teren intravilan și cu cinci extravilane, toate fiind dobândite printr-un contract de donație, la un preț simbolic.”

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG