Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Nordnews.md


Invitata de astăzi este Natalia Tocarciuc.

Pe Nordnews.md citiţi azi un material intitulat „Proteste în toată țara. Șoferii de TIR-uri se plâng că nu au unde munci”. Zeci de șoferi de TIR-uri din Republica Moldova au ieșit la protest. Oamenii susțin că nu pot obține autorizație pentru a transporta marfă peste hotarele țării. Aceștia și-au parcat autoturismele pe marginea străzilor la Bălți, Edineț, Otaci și Chișinău. Doar la intrarea în orașul Edineț au staționat aproape 40 de TIR-uri, iar la Bălți - peste 20. Șoferii spun că vor protesta non-stop, până vor fi auziți de autorități.

„Copiii din orașul Lipcani merg la o grădiniţă renovată din fondurile alocate de Guvernul României”, este titlul unui material realizat de Irina Baxan. Astfel, acoperișul și geamurile au fost schimbate, iar clădirea instituției preșcolare a fost racordată la un sistem autonom de încălzire. Lucrările de reparație au costat aproape 2 milioane de lei, fonduri acordate atât de Guvernul României, cât și administrația publică locală.

Într-un reportaj semnat de Daria Porohnea, porniți într-o călătorie spre punctul extrem de nord al Republicii Moldova - satul Naslavcea, raionul Ocnița. Reporterul Nordnews povestește despre locurile pitorești care merită vizitate și cum agenții economici locali promovează turismul în regiune.


Într-un alt material aflați cum se justifică șoferii care transportă copiii în lipsa unui scaun auto sau cei care și-au așezat picii chiar pe bancheta din față. Vineri, polițiștii au tras pe dreapta zeci de șoferi. Acțiunea a avut loc cu scopul de a diminua numărul accidentelor rutiere. Doar pe parcursul acestei săptămâni, la Bălți, s-au produs cinci accidente rutiere. De la începutul anului, la Bălți, au avut loc 53 de accidente rutiere, soldate cu 5 morți și 56 de răniți. O secundă contează!

Într-un alt material citiți că deși, începând cu ziua de 1 noiembrie șoferii sunt obligați să circule cu blocurile optice conectate și pe timp de zi, nu toți respectă regula, fapt pentru care, de dimineață, unii au fost trași pe dreapta de către agenții de patrulare. Aceștia s-au ales doar cu o preîntâmpinare.

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG