Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Nordnews.md


Invitata de astăzi este Natalia Tocarciuc.

„Pe Nordnews.md citiți despre povestea Nataliei Bobuțac, o tânără din orașul Lipcani, raionul Briceni, care și-a deschis un atelier de croitorie din fonduri europene. Potrivit femeii, acesta este primul atelier din localitate, iar articolele vestimentare confecționate aici vor fi de găsit atât pe rafturile magazinelor din țară, cât și în cele din Uniunea Europeană.

Într-un alt material, reporterii Nordnews au scris despre izvoarele din orașul Sângerei care stau îngropate sub mormane de gunoi. Se întâmplă din cauză că locuitorii urbei aruncă deșeurile la întâmplare. Oamenii acuză autoritățile că nu întreprind măsuri. În orașul Sângerei sunt peste 40 de izvoare. Anual, acestea au un debit de peste 150 de tone de apă, suficient pentru instalarea unor generatoare care ar asigura localitatea cu lumină. Un proiect, în acest sens, a fost elaborat acum câțiva ani, însă... n-a fost să fie.

Într-un alt material citiți despre Conacul Rosetti-Roznovan din orașul Lipcani, raionul Briceni, monument arhitectural de importanță națională, construit acum două secole și care se află într-o stare deplorabilă. Conacul Rosetti-Roznovan este amplasat în Parcul Central din oraș. Acesta se numără printre primele lucrări din Basarabia realizate în stilul arhitectural clasicist.

Tot pe Nordnews citiți și despre cele mai proaste străzi din Bălți, printre care Bulevardul Victoriei, Strada Colesov și Cearupina. Șoferii dau vina pe autorități care repară drumurile de mântuială sau nu le reabilitează deloc. Ei spun că sunt nevoiți să scoată bani grei din buzunar pentru a-și repara automobilele.”

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG